Tangojazzduo COLEN – MARKERINK

Tales of a Blue Heart.

Ontdek het betoverende album “Tales of a Blue Heart” van de getalenteerde jazzsaxofonist Ad Colen en de gepassioneerde tangopianiste Margreet Markerink. Na twee jaar intensieve samenwerking zijn ze eindelijk de studio ingedoken en hebben ze een meesterwerk gecreëerd dat de weg weerspiegelt die we allemaal bewandelen in deze snel veranderende wereld.Deze buitengewone cd neemt je mee terug naar het hart, een hart dat geraakt is door herinneringen vol melancholie en vreugde. Elk nummer op deze prachtige plaat, inclusief eigen composities van Colen en Markerink, evenals eigen arrangementen van bekende stukken van de legendarische Astor Piazzolla, vertelt een verhaal dat je diep zal raken. Piazzolla, de pionier die de Argentijnse tangomuziek verrijkte met klassieke en jazzinvloeden, heeft een blijvende indruk achtergelaten op zowel Colen als Markerink. Hun gedeelde passie voor de tango Nuevo vormde het vertrekpunt voor hun muzikale reis en heeft geleid tot een unieke en meeslepende luisterervaring.Opgenomen in de gerenommeerde Wisseloordstudio door geluidstechnicus Chris Weeda, is “Tales of a Blue Heart” een eerbetoon aan iedereen die in deze barre tijden een ‘blue heart’ met zich meedraagt.

De muziek op dit album zal je betoveren, verwarmen en je meenemen naar een wereld vol verwondering. Met een warme en open sfeer, biedt dit album een vrije interpretatie van de tangostukken, waarbij de verhalende elementen van zowel Piazzolla als Colen en Markerink samensmelten tot een meeslepend geheel. Margreet’s melodieus en verhalend componeren wordt prachtig aangevuld door Ad’s zoektocht naar contrasten, waarbij hij de grenzen tussen romantiek, modern-klassiek en jazztraditie verkent.Als boeker wil je jouw publiek verrassen met unieke en meeslepende muzikale ervaringen. “Tales of a Blue Heart” biedt precies dat. Het is een album dat de ziel raakt, emoties oproept en luisteraars meeneemt op een onvergetelijke reis. Boek Ad Colen en Margreet Markerink voor een betoverend optreden dat je gasten zal verwonderen en hen zal laten genieten van de prachtige wereld van “Tales of a Blue Heart”.

persquoten

NRC 23/6/2023 **** Kester Freriks. Op Tales of a Blue Heart brengen Colen en Markerink een ode aan Piazzolla, met over meer een intense versie van ‘Libertango’ en een gedragen voordracht van ‘Oblivion’, maar er is meer. Het duo zet ook eigen composities in, eerder variaties op Piazzolla en ook Enrique Delfini (‘Recuerdos de Bohemia’) en Bobby Troupe (‘The meaning of the blues’). De afwisseling van neoklassieke nummers en nieuwe muziekstukken maakt van de cd een spannend, krachtig geheel, alsof het één compositie is. Saxofoon en piano versmelten nu eens met elkaar, zwepen elkaar op, zoeken contrasten met verrassende dissonanten en vertraagde harmonieën. Het openingsnummer ‘En Route’, een compositie van Markerink, swingt en vormt de opmaat voor een muzikale reis langs tango,fado en bebop. Het hoofdthema, een herhaald hamerend bluesakkoord, vloeit over in het thema van ‘Café 1930’.Het is verwonderlijk dat de sopraan-en tenorsax in samenspel met de vleugel gelijkwaardig zijn aan de bandoneon van Piazzolla” soms denk je zelfs even dit instrument te horen.Het oeuvre van Piazzolla inspireerden onder meer violist Gideon Kremer,cellist Yo-Yo Ma en zangeres Grace Jones. Met Tales of a blue Heart sluiten Colen en Markerink hierbij prachtig aan.

HEAVEN:****”.Ze weten de weemoed,inherent aan tango,perfect te raken. Markerink en Colen voelen elkaar heel goed aan en weten de melancholie van tango, jazz en neoklassiek perfect aan elkaar te verbinden. De lyriek van Colen en de dwingende toets van Markerink volstaan in combinatie met alle fraaie composities om de luisteraar zeventig minuten lang aan de speakers te kluisteren

Tangodanza 95(D)- 4,2023Das Hören der vielschichtigen Gespräche zweier Solisten und Virtuosen ist ein sehr intimes Erlebnis. Das Tenor-Saxofon von Ad Colen ist eine magische Klangmaschine, welche mit unzähligen Stimmlagen jede Nuance einer Melodie auskostet. Wie ein feiner Windhauch umgeben warme Tiefen das kraftvolle Spiel des Pianos.Obwohl viele Arrangements der CD großeSoloparts beinhalten, werden Zusammenspiel und Dialog auf faszinierende Weise beibehalten.Wer es leidenschaftlich liebt und gerne über den Rand des Tanzparketts blickt, wird mit Tales of a Blue Heart ein eindrucksvolles Erlebnis haben, das zu hören sich lohnt.

Jazzism 6-2023 :”Markerink en Colen spelen erg goed, alleen is soms de saxofoon te hard ten opzichte van de piano. Wel brengt Colen een soulvolle en inventieve sound ten gehore zoals in het melancholieke Recuerdos de Bohemia. Dit album in deze bijzondere combinatie wordt gekenmerkt door veel dynamiek.

film release concert cd 'Tales of a Blue Heart'.

promofilm 'Tales of a blue heart'.

Luces de Belmonte

Aqui